24 Σεπτεμβρίου 2011

Δεύτερη διακήρυξη του radiobubble


Aπ' τη ζούγκλα των Αθηνών
προς τα σύννεφα (του διαδικτύου)


Το radiobubble αλλάζει...
Μετά από τέσσερα χρόνια στον αέρα του γαλαξία, αποφασίσαμε να διαχυθούμε στα blogs και τα social networks.
Κι ενώ όλοι παλεύουν να συγκεντρωθεί κόσμος στο site τους. Εμείς θα καταργήσουμε το δικό μας...

Από σήμερα θα μας βρίσκεται στo blog της μουσικής, στο "blog των blogs", στο blog των ειδήσεων, στο blog που θα ανεβάζουμε τις εκπομπές που πραγματοποιήσαμε στο live radio και στο blog της κοινότητας, εκεί όπου θα μπορείτε πλέον να ανεβάζετε τις εκπομπές σας.
Θα μας βρίσκεται και στο all day cafe_bar της Ιπποκράτους 146 και στο blog του φυσικά.
Οι εκπομπές μας θα μπορούν πλέον να κατακλύσουν τα blogs και τα social networks μιας και θα είναι ελεύθερες να ενσωματωθούν (να γίνουν embed) όπου τραβάει η ψυχή σας.

Το παλιό site, θα το βρείτε εδώ. Eδώ βρίσκονται τα πρώτα τέσσερα χρόνια της ζωής της πρώτης ανοικτής διαδικτυακής ραδιοφωνικής κοινότητας, του πλέον περίεργου και ρηξικέλευθου μέσου επικοινωνίας του πλανήτη...  Του ραδιοφώνου που επέβαλε η συζήτηση ανάμεσα "στο σύγχρονο" ενός ραδιοφωνικού προγράμματος, και "το ασύγχρονο" των podcasts, να είναι διαρκής και δημιουργική. Εδώ βρίσκονται χιλιάδες εκπομπές, post, αφιερώματα, όνειρα που έγιναν ήχοι και κείμενα. Όλα αυτά που κατά τη γνώμη των "επαγγελματιών ειδημόνων", ήταν αδύνατο να συμβούν.

Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε, ορίσαμε τον εαυτό μας ως ραδιόφωνο που θα δημιουργηθεί από αυτούς που είναι ερωτευμένοι με το Μέσο και μόνο.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, έχουμε πλέον αποδείξει ότι αν οι εραστές της μουσικής και της "θερμής επικοινωνίας" του ραδιοφώνου, πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, αυτό που θα προκύψει δε θα έχει καμία απολύτως σχέση με το βασανιστήριο που εκπέμπουν τα συμβατικά ραδιόφωνα, με τον μονόχνωτο ήχο που μόνο οικονομικά μπορεί να προσδιορίζει την έννοια "ραδιόφωνο"".

Όλοι εσείς που ανεβάζετε εκπομπές στο radiobubble, απλά και μόνο "για να κάνετε το κέφι σας", αποδεικνύετε με τον καλύτερο τρόπο, ότι τα καλούμενα "νέα μέσα", μπορούν να είναι πράγματι νέα.
Το σημερινό πρόγραμμα του live radio, το προγράμματος ροής μας, αποτελείται κατά 90% από φίλες και φίλους με τους οποίους όταν ξεκινήσαμε, δεν γνωριζόμασταν.
Οι ομάδες που είναι από σήμερα υπεύθυνες για τα όσα γράφονται στα blogs του radiobubble, αποτελούνται επίσης από ανθρώπους που όταν ξεκινούσαμε, μας ήταν άγνωστοι. Κι ας γνωρίζαμε ότι σίγουρα υπάρχουν κάπου εκεί έξω.
Ο πρώτος στόχος μας επιτεύχθηκε, η κοινότητα δημιουργήθηκε. Και παραμένει ανοικτή και διαρκώς εξελισσόμενη. 

Κάθε νέο μέλος της κοινότητας, κάθε νέα εκπομπή που ανεβαίνει στο radiobubble, μας φέρνει όλο και πιο κοντά σε αυτό που ονειρευόμαστε: ένα ραδιόφωνο προσδιορισμένο αισθητικά, άρα βαθιά πολιτικά. Και ταυτόχρονα ένα ραδιόφωνο ελεύθερο, ανοικτό σε όλους.

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στο νέο radiobubble, το radiobubble που σιγά-σιγά αυτοκαταργείται ως site. Το radiobubble που αφήνει πλέον τους δικούς του ανθρώπους, "τους αγνώστους" με τους οποίους συναντήθηκε στο χάος του διαδικτύου, να ορίσουν την εξέλιξή του.

Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, βασικό συνδετικό κρίκο του ακόμη μεγαλύτερου ανοίγματός μας στην κοινότητα, αποτελεί το πρόγραμμα ροής του live radio. Άντε, και το κοινό header που βλέπετε σε όλα μας τα blogs, -ίσως αργότερα βέβαια, το καταργήσουμε και αυτό.

Συνεχίστε να ανεβάζετε τις εκπομπές σας στο radiobubble, όπως λέγαμε απ' την αρχή "μην κοιμάσαι, κάνε ραδιόφωνο"... Τα Μέσα αλλάζουν μόνο αν τα αλλάζουμε εμείς.

Συντονίστε τα βήματά σας με την πλέον ελπιδοφόρα προσπάθειας της εν Ελλάδι δημοσιογραφίας των πολιτών μέσω του #rbnews.

Παρακολουθείτε το blog της μουσικής για να αγγίζετε με το αυτί σας ότι καλύτερο κινείται στην παγκόσμια μουσική σκηνή χωρίς να συνοδεύεται κατ' ανάγκη από την κατάρα της αγωνίας να παράξει κέρδος.

Διαβάζετε με προσοχή "το blog των blogs", θα δημοσιεύει ό,τι πιο ενδιαφέρον κινείται μέσα, δίπλα και παράλληλα με το radiobubble. Γιατί μπορεί μεν να είμαστε ένα νησί μεσ' τη διαδικτυακή θάλασσα, μας αρέσουν όμως τα ταξίδια στα γύρω νησία.

Ελάτε για μια μπύρα απ' το cafe_bar της Ιπποκράτους 146, το 1ο all day cafe_bar_radio του γαλαξία. Δεν πήραμε τα βουνά του διαδικτύου για να κρυφτούμε, αλλά για να δημιουργήσουμε αφορμές να κοιταχτούμε από κοντά.  
 
Είμαστε πολλοί. Και είμαστε εδώ τριγύρω.
Πάντα.

Σεπτέμβριος του 2011
η ανοικτή ραδιοφωνική κοινότητα του radiobubble
πάντοτε under construction 


















Η πρώτη διακήρυξη του radiobubble, εδώ