19 Μαΐου 2012

#an_to_thes που πάνε τα χρήματα (ένας πρώτος απολογισμός)



















 Ευχαριστούμε, για άλλη μια φορά, όλους εσάς που συμμετείχατε στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε ζωντανό το σημείο συνάντησης του διαδικτύου που βαφτίσαμε radiobubble, το ρηξικέλευθο και ζωντανό ραδιόφωνο της νέας εποχής, την κοινότητα που αενάως εκσφενδονίζει στο διαδικτυακό γαλαξία ιδέες που προσδίδουν νόημα στις έννοιες “σκεπτόμενο διαδίκτυο”, “νέα μέσα” και “δημοσιογραφία των πολιτών”.

 Χαρά μεγαλύτερη από την επίτευξη του οικονομικού στόχου, μας δίνει το ότι περισσότεροι από τριακόσιοι άνθρωποι-μέλη της κοινότητας σπεύσατε να ενισχύσετε τις προσπάθειές μας. Και σας υπενθυμίζουμε ότι αναζητάμε διαρκώς τρόπους ώστε να μπορούνε με μεγαλύτερη ευκολία να μορφοποιούμε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας.

 Κατά τα άλλα , αν και οι εργασίες συνεχίζονται, το μεγαλύτερο μέρος τους, αυτό που αφορά στο studio, έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία, οπότε μπορούμε να δώσουμε μια πρώτη αναφορά. Συνοπτικά:



στο studio
  • Τα πάντα σχεδιάστηκαν απ' την αρχή, πλέον το studio είναι εργονομικά σχεδιασμένο, ο ωφέλιμος χώρος του είναι αισθητά μεγαλύτερος και μπορεί να φιλοξενήσει με σχετική άνεση έναν ακόμη καλεσμένο, αλλά και μικρά μουσικά live.
  • Τοποθετήθηκε η νέα κονσόλα (η διαφορά στον ήχο είναι αισθητή) και το αναγκαίο rack για την τοποθέτηση των νέων μηχανημάτων.
  • προστέθηκαν 3 νέοι κομπρέσορες, ένας δικτυακός δίσκος, 2 νέοι Η/Υ, ένα μικρό βοηθητικό notebook, δύο νέα ταχύτερα και σταθερότερα modem/router κι ένας νέος διακομιστής για το εσωτερικό δίκτυο..
  • Άλλαξε το τραπέζι (το νέο έχει σχήμα ιστιοφόρου και χωράει με άνεση και τον Φώτη) και τοποθετήθηκαν νέες καρέκλες για τον παραγωγό και τους καλεσμένους. Επίσης, τοποθετήθηκε σε νέα βάση η μία από τις δύο οθόνες (και αιωρείται πλέον από τον ουρανό).
  • Έγιναν εργασίες βελτίωσης της ηχομόνωσης στο παράθυρο και την πόρτα. Όπως γνωρίζετε ο θόρυβος που μεταφέρεται από το φουαγιέ είναι αισθητά περιορισμένος.
  • Αλλάξαμε το μεγάλο μέρος του software που χρησιμοποιούμε για λειτουργία του σταθμού και την ασφαλή μετάδοση του σήματος.
  • Άλλαξε η καλωδίωση όλων των μηχανημάτων
  • Άλλαξε το πάτωμα του studio και προστέθηκε προστατευτικό/ηχομονωτικό υλικό
  • Αντικαταστάθηκαν δύο ups και δυο σταθεροποιητές τάσης.
  • Συντηρήθηκαν όσα μηχανήματα δεν υπήρχε λόγος να αλλάξουν.

Φυσικά οι εργασίες στο studio δεν τελείωσαν (αμφιβάλουμε αν θα τελειώσουν και ποτέ), ενώ σαφώς δεν τελείωσαν και τα όσα θα κάνουμε με τα χρήματα του donate, όσα δηλαδή σας περιγράψαμε αναλυτικά απ' την αρχή εδώ. Οπότε θα επανέλθουμε, αναφερόμενοι στις εργασίες που θα ακολουθήσουν στο #phygital cafe/bar, τις έρευνες του #rbnews και το Μπαχάρ* των blogs.

Ικανοποιήθηκε πάντως το σημαντικότερο ίσως αίτημα της κοινότητας, αυτό για του οποίου τη χάρη υπήρξε και ειδικό hashtag (#gia_ena_kazanaki).!
Κυρίες και κύριοι, το #phygital ραδιομέγαρο απόκτησε καινούργιο καζανάκι!

  • Περισσότερα για το donation crack μπορείτε να δείτε εδώ.
  • Τα ονόματα και τα ψευδώνυμα όσων συμμετείχαν καταβάλλοντας χρήματα εδώ. Θα πρέπει να πατήσετε καμιά δεκαριά φορές την ένδειξη "παλιότερες αναρτήσεις" εάν θέλετε να τους δείτε όλους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι απουσιάζουν όσοι δε θέλησαν να αναφερθεί ούτε καν το ψευδώνυμό τους, και είναι αρκετοί.
  • Εάν ενδιαφέρεστε να κάνετε donate στο radiobubble, πληροφορίες εδώ.  

Παρακάτω δύο ιστορικά ντοκουμέντα, το πρώτο ραδιοφωνικό spot του donate και το video από τις εργασίες στο studio.