11 Ιουνίου 2012

στον αφρό των ημερών, 11 Ιουνίου 2012

























* Ο David Graeber στο radiobubblenews
To Σάββατο 9/6, στην εκπομπή του @radiobubblenews φιλοξενήσαμε τον αναρχικό ανθρωπολόγο David Graeber. Ο Αμερικανός συγγραφέας, ερευνητής και εκ των πρωτεργατών του κινήματος Occupy Wall Street, μοιράστηκε τους συλλογισμούς του για τον παγκόσμιο καπιταλισμό καθώς και για τις εξεγερσιακές και ανατρεπτικές προοπτικές των κινημάτων.

* Π.Λαφαζάνης: «Θα αναδιαπραγματευτούμε όλο το χρέος». Συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο στούντιο του radiobubble από τους @Palioxaraktiras και @Galaxyarchis. Διευκρινίσεις και δεσμεύσεις για την ακύρωση του μνημονίου και την αναδιαπραγμάτευση του χρέους από την "Κυβέρνηση της Αριστεράς" και πώς αυτή συντίθεται και πολιτεύεται την επόμενη ημέρα των εκλογών. Ανάμεσα στα θέματα που μπαίνουν στο τραπέζι, οι κοινωνικές ανισότητες και η απόδοση δικαιοσύνης. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής και ο ρόλος της αστυνομίας. Οι προσδοκίες και οι δυσκολίες της 18ης Ιουνίου...

 * Radio Sociale 04/06/12

* @Antidrasex and the city #34, SummerFreakSongs, στου Κασιδιάρη το κεφάλι...

* Contact@Bubble- Συνάντηση με την Μαρία Ξενουδάκη
το "Αντιθέατρο" και τα όσα κάνει αυτήν την περίοδο.


* Resistencias: Ταϊλάνδη. Ποιο το ιστορικό της χώρας αυτής η οποία αποτέλεσε σημείο αναφοράς της ενθάδε εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973; Ποια η γεωπολιτική της θέση της και πόση βαρύτητα έχει η τελευταία στην επιλεγόμενη πολιτική; Ποιες οι πολιτικές δυνάμεις και ποιες οι κοινωνικές συγκρούσεις σήμερα; Την ευθύνη της παρουσίασης έχει ο Γιώργος Σ, ακαδημαϊκός και μέλος της ομάδας Resistencias, ο οποίος παρακολουθεί επί μακρόν την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας.