8 Σεπτεμβρίου 2014

#GenerationE: Μεγάλη Ευρωπαϊκή έρευνα για τη μετανάστευση με τη συμμετοχή του radiobubble και του hackademy.


Photo by Flickr user JD Hancock, available under a CC-BY 2.0 license.
  • Αν είστε κάτω των 40 και φύγατε από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, πείτε μας την ιστορία σας. 
  • Αν έχετε φίλους που έφυγαν από τη χώρα τους και ζουν πια σε κάποια από τις χώρες της Ευρώπης προσκαλέστε τους να μοιραστούν την ιστορία τους στο GenerationE.eu..

#GenerationE
Πόσοι νέοι Ευρωπαίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από την ανεργία μεταναστεύοντας; Ποιοι  και πόσοι είναι οι νέοι Έλληνες μετανάστες; Ποια ήταν η θρυαλλίδα που τους οδήγησε στο να εγκαταλείψουν τη χώρα που γεννήθηκαν; Η γενιά που ενηλικιώθηκε με τις εικόνες των τελετών Ολυμπιακών αγώνων ψάχνει τώρα μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό, προσπαθώντας να ξεφύγει από τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης. Ποιος δυσκολίες αντιμετωπίζει και τι ελπίζει για το μέλλον; Εκπληρώνει τα όνειρά της; Θέλει να επιστρέψει;
Με το #GenerationE  αυτή η γενιά που ζει σε μια Ευρώπη που μοιάζει χωρίς σύνορα, αλλά που διαχωρίζεται από την οικονομία, μπορεί να μοιραστεί τις ιστορίες της σε πρώτο πρόσωπο. Αυτές οι ιστορίες μετανάστευσης ή φυγής θα συλλέγονται από στα πορτογαλικά, ιταλικά, ελληνικά, ισπανικά και αγγλικά μέσα από την ιστοσελίδα GenerationE.eu.

***
H έρευνα δημοσιογραφίας δεδομένων (Data Driven Journalism | #DDJ) Generation E πραγματοποιείται από τους δημοσιογράφους Jacopo Ottaviani (project manager), Daniele Grasso, Κατερίνα Σταυρούλα και την ομάδα Journalism++ Porto που αποτελούν οι Sara Moreira,  Ricardo Lafuente και Ana Carvalho. Συνεργάζονται τα μέσα ενημέρωσης Il Fatto Quotidiano (Ιταλία), El Confidencial (Ισπανία), P3/Publico (Πορτογαλία) και Radiobubble (Ελλάδα). Η έρευνα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του JournalismFund.eu

Η συμμετοχή του radiobubble γίνεται μέσω του rbdata, την ομάδα δημοσιογραφίας δεδομένων του radiobubble που απέσπασε ήδη διεθνή διάκριση για τη συμμετοχή της στην έρευνα The Migrants Files, ενώ δημιούργησε και την πρώτη ιστοσελίδα σχετική με τη δημοσιογραφία δεδομένων στην Ελλάδα. Την έρευνα επίσης στηρίζει και το Hackademy ο εκπαιδευτικός φορέας που δημιούργησε το radiobubble. 

Μπορείτε να συμμετέχετε στην έρευνα δημοσιογραφίας δεδομένων #GenerationE στο http://www.generatione.eu/
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του Generation E στην επίσημη ιστοσελίδα του, στην σελίδα GenerationE στο Facebook και μέσω του hashtag  #GenerationE στο Twitter. Για να γίνετε μέλος της κοινότητας και να γνωρίσετε κι άλλους ευρωπαίους μετανάστες μπορείτε να συμμετέχετε στην επίσημη ομάδα της Generation E.

 Περισσότερα στην ιστοσελίδα του rbdata