29 Μαρτίου 2016

Βύρων Θεοδωρόπουλος | Τούνδρα Τάιγκα Στέπα | Κυριακη 17 Απριλίου


Βύρων Θεοδωρόπουλος – Τούνδρα Τάιγκα Στέπα

To PassPort (Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος) φιλοξενεί και παρουσιάζει
έναν από τους καλύτερους stand up κωμικούς της νέας γενιάς για μία μοναδική επετειακή βραδιά την Κυριακή 17 Απριλίου.

Ο κωμικός Βύρων Θεοδωρόπουλος, για πρώτη φορά σε solo παράσταση, συγκεντρώνει και παρουσιάζει το σύνολο των κειμένων του, μετά από μία πορεία 4 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας στην stand up σκηνή. H παράσταση θα ηχογραφηθεί ζωντανά και θα κυκλοφορήσει σε audio cd, ως ένα από τα πρώτα stand up comedy albums στην ελληνική δισκογραφία.

Σε μία χώρα, όπου το stand up comedy, αποτελεί μια παρεξηγημένη έννοια και πολύ συχνά ο κωμικός μοιάζει σαν ακόμα μία υστερική τηλεπερσόνα με μοναδικό αντικείμενο ενδιαφέροντος το sex και τα λογοπαίγνια, ο Βύρων Θεοδωρόπουλος έρχεται να εισάγει, ακόμη και τους αμύητους, στην πλούσια παράδοση και τον κώδικα της stand up κωμωδίας. Για 70 λεπτά σκαλίζει συναισθήματα αφηγείται ιστορίες μας ψυχαγωγεί και μας διασκεδάζει και πού και πού μας αφήνει με μία γλυκόπικρη γεύση.

Με υλικό που εκτείνεται από τους καφέδες και τα χταπόδια μέχρι τα νοσοκομεία και τα λεωφορεία, ο κωμικός αντλεί από προσωπικά και συλλογικά βιώματα και μας προσκαλεί σε έναν γνώριμο αλλά παράξενο κόσμο που τα περίπτερα είναι σαν τα παγόβουνα, η αϋπνία είναι κολλητική και κανείς δεν ξέρει που πάνε τα καπάκια από τα στυλό όταν φεύγουν.