21 Φεβρουαρίου 2012

insert coin #an_to_thes

 
Δηλώστε τη θέση σας: βάλτε 5 ευρώ έκαστος





Προλαβαίνετε,
μέχρι τα μεσάνυχτα
της Τετάρτης 29/2,
να γίνετε υποστηρικτές της προσπάθειας του radiobubble...

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του donation crack το οποίο λήγει την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, θέλω να σας πω δυό λόγια.

Η εκστρατεία donate δεν έχει μόνο οικονομικό στόχο, έχει κι έναν ακόμη πιο ουσιαστικό: Ανιχνεύουμε πόσοι είναι έτοιμοι να στηρίξουν στην πράξη, ένα νέο οικονομικό μοντέλο. Αν, για παράδειγμα, 1000 άνθρωποι βάζουν κάθε μήνα από 3 ευρώ ο κάθε ένας, το πρόβλημα λύνεται.

Έτσι, μέχρι το τέλος του μήνα, όσοι θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια αλλά δεν αντέχετε οικονομικά, κάνετε μια συμβολική κίνηση: Δηλώσετε έμπρακτα τη θέση σας βάζοντας από 5 ευρώ ο κάθε ένας στο λογαριασμό της τράπεζας, το paypal ή το γουρουνάκι-κουμπαρά του #phygital.


Ζούμε στο ιστορικό κενό: Ενώ ακούμε τον επιθανάτιο ρόγχο των παλιών μέσων, η νέα εποχή στην οποία, θέλουμε να ελπίζουμε, προσπάθειες σαν αυτή του radiobubble θα μπορούν να καλύπτουν τα έξοδα λειτουργίας τους, αργεί ακόμη.
Aνεξάρτητα από το εάν θα πετύχουμε τον οικονομικό στόχο που βάλαμε σε αυτή την εκστρατεία, το radiobubble δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να υπάρχει. Ακριβώς, όπως δεν είναι στη σημερινή Ελλάδα σίγουρη για το μέλλον της καμία “επένδυση” με παρόμοια χαρακτηριστικά, κανένα νέο μέσο, ανεξάρτητο, ανοικτό σε όλους και με κουλτούρα κοινότητας. Αν τώρα συγκεντρώσουμε αρκετά χρήματα, απλά κερδίζουμε χρόνο.

Τα εργαλεία των διαφημιστών, αδυνατούν να μας ταξινομήσουν. Ένα ραδιόφωνο το οποίο δεν τεμαχίζει τη μουσική σε είδη, στοχεύοντας τα αντίστοιχα target group καταναλωτών, είναι δυσνόητο.
Ένα μέσο το οποίο δε χρωστάει καλή ή κακή κουβέντα σε κανέναν, είναι εξ ορισμού απροσάρμοστο.
Πολύ περισσότερο, το ότι δεν μπορούμε να υποταχτούμε στη λογική της γκρίζας διαφήμισης, το ότι δεν αντιμετωπίζουμε όσους συντονίζονται γύρω από τις μουσικές, τα κείμενα, τις ειδήσεις και τις ιδέες μας, ως εν δυνάμει θύματα, μας κάνει ακατάληπτους για τη διαφημιστική αγορά.

Η μόνη μας ελπίδα είναι να στηριχτούμε στους ακροατές και τους αναγνώστες μας.

Μέχρι στιγμής έχουν κάνει δωρεά περισσότεροι από 100 άνθρωποι. Τους περισσότερους από αυτούς μπορείτε να τους δείτε εδώ, ενώ κάποιοι προτίμησαν να μην εμφανιστεί ούτε το ψευδώνυμό τους.
Κάποιοι είναι παραγωγοί του σταθμού, κάποιοι φίλοι και φίλες που γουστάρουνε να συναντιώνται στο #phygital all day cafe bar και “να αγγίζουν” τα άλλα avatar, κάποιοι δεν γνωρίζαμε καν ότι είναι ακροατές μας.

Αν η λίστα αυτή μεγαλώσει αρκετά, ανεξάρτητα από το οικονομικό αποτέλεσμα, θα έχουμε τη χαρά να επεξεργαστούμε με άλλους όρους ένα νέο οικονομικό μοντέλο λειτουργίας του radiobubble.
Aν όχι, θα συνεχίσουμε να το παλεύουμε όσο αντέχουν οι δυνάμεις μας, ακριβώς όπως κάναμε μέχρι σήμερα.

Σας ευχαριστούμε, όπως και να ΄χει, για την προσοχή που δείχνετε στον πολύχρωμο κήπο ιδεών, εκπομπών, blog post, συζητήσεων, μουσικών και ειδήσεων, στο σημείο συνάντησης του διαδικτύου που βαφτίσαμε radiobubble.

ΥΓ. Θα γίνουμε αναλυτικοί σε σχέση με τα χρήματα που μαζεύτηκαν και το πως θα κατανεμηθούν για τις ανάγκες που υπάρχουν, μόλις τελειώσει το donation crack.