27 Νοεμβρίου 2012

Το MIRfestival στην Αθήνα από τις 7 έως τις 14 Δεκεμβρίου

Το MIRfestival προσγειώνεται για τρίτη φορά στην Αθήνα από τις 7 μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, αυτή τη φορά μάλιστα με την υποστήριξη του radiobubble. Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ αποτελείται από έργα που επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν το θεατή στον κίνδυνο της απώλειας της πολιτιστικής ταυτότητας της Ευρώπης, συνδυάζοντας την πολιτική σκέψη με την ποιητική ενός έργου τέχνης.


Τα έργα του προγράμματος αποκαλύπτουν τις πιο σύγχρονες τάσεις στις παραστατικές τέχνες, μισανοίγοντας τη χαραμάδα από την οποία μπορούμε να κρυφοκοιτάξουμε, το μέλλον της σύγχρονης τέχνης. Ταυτόχρονα, διαπραγματεύονται αξίες που σήμερα διακυβεύονται: τον ιδιωτικό χώρο της φαντασίας, την ιδιότητα του πολιτισμένου ανθρώπου, την ακεραιότητα του ανθρώπινου σώματος στο χώρο της εργασίας, την εκμηχάνισή μας, τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που μας οδηγούν στην πτώση, και την απώλεια κάθε έννοιας ασφάλειας, με πρωταρχική αυτή του σπιτιού μας.


Έξι καλλιτεχνικά πρότζεκτ διεθνών και Ελλήνων καλλιτεχνών παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ: Ανάμεσά τους, το καλλιτεχνικό δίδυμο Lundahl & Seitl παρουσιάζει το Symphony of a missing room στο Μουσείο της Ακρόπολης, η Mette Edvardsen παρουσιάζει το Time has fallen asleep in the afternoon sunshine στην Εθνική Βιβλιοθήκη κι ο Loïc Touzé παρουσιάζει το Autour de la Table, όπου οι καθημερινοί άνθρωποι-αφηγητές και οι ιδιότητές τους θα συνθέσουν έναν ιδιόμορφο χάρτη της Αθήνας.

H είσοδος στο ΜΙRfestival 2012 είναι ελεύθερη αλλά είναι απαραίτητη η κράτηση τηλεφωνικά ή μέσω e-mail.
Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελιδα της διοργάνωσης  http://www.mirfestival.gr